Direktlänk till inlägg 17 september 2010
1 pkt jäst
1 tsk salt
3 msk socker
3 msk matolja
5 dl fingervarmt vatten
1 liter vetemjöl
Smula sönder jästen i en bunke, eller en assistentbunke. Tillsätt salt, socker och matolja. Häll i vattnet och låt jästen lösas upp. Häll i mjölet. Denna deg ska bli extremt kladdig, så det är inget snack om att den skasläppa från bunkens kanter eller nåt sånt. Låt maskinen stå och jobba några minuter. Ta sedan två skedar eller väl mjölade händer och klicka upp degen på plåtar. Det blev ca 20 bullar för mig, man kan även göra lite större kakor el likn. För att få lite lantbröds-känsla mjölade jag bröden rejält och lät sedan jäsa 30 min under bakduk. Sedan ska de gräddas 6-8 minuter på 275 grader. Busenkelt, jättesnabbt och bamsegott!
Jaha, jag har visst en blogg! Ska försöka skärpa mig lite! :) Uppdatering då! Elias har varit ett monster i typ en månad, någon trotsperiod kanske. Han skrek om nätterna och var helt galen. Såå skönt att det gett sig nu och vi har fått tillba...